Од минарето на охридската Алипашина Џамија ќе се запее на Бајрам

Обновената Алипашина Џамија во Охрид свечено ќе биде ставена во употреба на 6 јуни, на годинешниот Рамазан Бајрам, објави Скопје1.мк повикуваќи се на свои извори во ИВЗ. На отворањето ќе бидат присутни високи гости од властите на Република Турција, а поканети ќе бидат и Премиерот Зоран Заев, дел од министрите како и градоначалникот Константин Георгиески. … Продолжи со читање Од минарето на охридската Алипашина Џамија ќе се запее на Бајрам