Од 1 мај драстично повисока цена на гирото во Грција

0
566

Асоцијацијата на угостители на Грција денеска објави дека од 1 мај грчкиот специјалитет поскапува за 15 отсто.

Поскапувањето доаѓа поради зголемената цена на месото за 30 отсто од 1 март, што угостителите веќе не можат да ја следат со сегашните цени.

Цената на една гиро пита од 1 мај, кога почнува и туристичката сезона во Грција, ќе биде 3 евра.

Извор:република.мк

Коментирај