Обвинетите од „Насилство во Центар“се сомневаат дека „Рекет“ ги засега и нив

0
370

Слика на која се ракува Андреј Жерновски со Бојан Јовановски денеска покажа Александар Трајковски, еден од обвинетите за „Шлаканиците во Центар.

Трајковски пред медиумите изјави дека постојат сомневања дека Жерновски со финансирање на проект на Меѓународниот сојуз од еден милион денари успеал преку Јовановски и Јанева прекршочната да ја смени во кривична постапка со што ќе бидат прогонувани членови на ВМРО-ДПМНЕ.

„Како обвинети во случајот „Насилство во Центар“ кај нас постои сомнение дека и овој случај е инфициран од предметот ‘Рекет’, изјави тој.

Трајковски прашува дали тогашниот градоначалник на Центар, Жерновски има дадено 1 милион денари за да се процесуира кривичната пријава против нив.

Тој го повика јавното обвинителство да се позанимава и да ја преиспита соработката на Општина Центар со Меѓународниот сојуз, чиј претседател е Бојан Јовановски.

Извор: република.мк

Коментирај