Обединето за заштита на името, идентитетот и јазикот: Македонците во Сиднеј излегоа на масовен протест (ВИДЕО)

0
948

Македонците кои живеат во Сиднеј, Австралија масовно излегоа на протест.

Тие испраќаат порака дека Македонија има едно име, еден јазик и идентитет и дека нема да дозволат некој да ги распродава овие свети нешта за македонскиот народ.

Коментирај