Нутри диета: Како да ослабнете до 10 килограми за 13 дена

0
3872

Диетата трае 13 дена и за тоа време можете да ослабнете од 8 до 10 килограми. Станува збор за балансирана диета и е честа препорака на нутриционистите.

Ден 1
Појадок чаша зелен чај, ручек две варени јајца, домати и зелена салата без зачини. Вечера 150 грама варено телешко и спанаќ на пареа.
Ден 2
Појадок чаша зелен чај, ручек печено телешко 150 грама, салата од домати и марула. Вечера супа од зеленчук, но без компири.
Ден 3
Појадок мусли со јогурт, ручек варено пилешко и зелена салата. Вечера две варени јајца и салата марула.
Ден 4
Појадок чаша зелен чај, ручек едно јајце, парче сирење и 2 моркови. Вечера овошна салата и чаша кисело млеко.
Ден 5
Појадок рендани моркови со лимонов сок. Ручек риба на скара и домати. Вечера телешко варено и зелена салата.
Ден 6
Појадок наутро мусли со јогурт, ручек парче пилешко на скара и салата марула. Вечера телешко варено и домати.
Ден 7
Наутро чаша зелен чај, ручек телешко варено и салата. Вечера овошна салата и чаша кисело млеко.

Од 8 – 13 ден менито се повторува. Количината месо на секој оброк изнесува 150 грама. Вода се пие по 2 литри секој ден.

Коментирај