Новите телефони на Nokia ќе поддржуваат Face ID

0
253

Најмалку четири „Nokia“ смартфони ќе добијат поддршка за технологијата за препознавање на лице. Ова го истакнаа претставниците на компанијата на „Twitter“. Според нивните зборови претстојната иновација ќе се појави во наредните неколку месеци во модели кои веќе се достапни на пазарот.

Кои паметни телефони ќе добијат Face ID?

Тоа се однесува на следниве модели:

– Nokia 8/8 Sirocco

– Nokia 7 Plus

– Nokia 6.1 (2018)

Колку основа на новиот метод на идентификација од „Nokia“ претставува пред сè алгоритми, чија работа се обезбедува од предната камера, која не е способна да ја мери длабочината на кадрите, не треба да очекуваме чуда од технологијата. Не на ниво на „iPhone X“.

Face ID или Touch ID

Иако доста просечната ниво на заштита, технологијата за откривање на лице може да биде дојде точно на место. Благодарение на одличната работа на невронски мрежи процесорот за идентификација при скенирањето на лицето се остварува значително побрзо, отколку на патот на дактилоскопијата.

Извор: Денар

Коментирај