Новинар го навреди Самуел Ето и експресно заврши зад решетки

0
172

Само доказ колку Самуел Ето е почитуван во Камерун.

Новинарот на едно радио во Камерун, Мишел Допас заврши во затвор со максимално обезбедување после тужбата од Самуел Ето.

Тој во својата емисија на „Радион Санс ФМ“, алудираше дека славниот фудбалер е хомосексуалец.

Бидејќи националниот херој поднесе тужба, судот експресно реагираше. Допас после апсењето се наоша во притвор поради можноста да побегне од државата.

Поради ваквиот непромислен потег Допас би можел да добие затворска казна од најмалку шест месеци до најмногу пет години.

Извор: sportski.mk

Коментирај