Нова заразна игра на „Гугл“ се шири на интернет!

0
528

Иако можеби цртањето не е ваша јака страна, новата игра на „Гугл“ би можела да ви претставува интересна забава.

Станува збор за играта „Quick, draw!“ (Брзо, цртај!), каде вештачката инелигенција се обидува да погоди што сте нацртале.

Задачата е да се нацртат шест случајни работи, како на пример око, брокули, ајкула, утка, книга, семафори, панталони или грабло, а за секои имате по 20 секунди.

Се црта со маусот на компјутерот или со прстот на екранот на мобилниот телефон, а софтверот погодува што сте нацртале врз основа на искуствата од претходние обиди на другите играчи.

На овој начин вештачката интелегенција со време станува се поуспешна во погодување на она што сте го нацртале.

Коментирај