Нова цена на бензините во Македонија

0
436

РКЕ по најавената измена или нова методологија за цените на горивата ги намали цените минатиот понеделник.

„Супер 95“ и „Супер 98“ се точат по цена помала за 1 денари или чинат 71,00, односно 73,00 денари.

За два денари РКЕ ја намали цената на дизелот кој се точи за 64,00 денари за литар.

Според помените во РКЕ, се очекува промена на цената на горивата и овој понеделник или секоја недела.

Коментирај