Никола Буџак: Што се смени со „Северна“? Во Германија ми вратија документи со името Македонија со образложение дека таква земја не постои

0
2881

Македонецот Никола Буџак, кој живее и работи во Германија на својот Фејсбук профил ги соопшти непријатностите со кои се соочил по промената на името на државата.

„Ако се прашувате што се смени со „Северна Македонија” еве на пример во Германија ми вратија документи од сите мои дипломи, уверение за положени испити во Република Македонија уредно преведени и заверени на нотар со образложение дека таква земја не постои.

Па сега да Ве прашам Вас сите во која земја дипломиравте Вие? Каде учевте Вие? Кои сте Вие? #ИдентитетБетон #ИчНеМуЈаМислете #ЗаЖивотВоСеверџикистан“, стои во Фејсбук објавата на Никола Буџак

 

Nikola-Budjak-Germanija-makedonski-dokumenti

Коментирај