Никој не застана да помогне: Да не беа Тигрите, возачот и 10-годишното дете можеше веќе да не се меѓу живите

0
2618

Трајче Мешков преку  објава во Фејсбук групата „Ѕид на сообраќајниот срам“ опишува каква била ситуацијата денес при собраќајката на скопската обиколница.

Краток осврт на денешна сообраќајна незгода:

Локација, сам почеток на обиколница од страна на Тетово према Скопје (некаде кај волково). Учесници 2 камиона од кои едниот се забива во задниот дел на другиот ….

Јас дојден прв, само неколку мига после сообраќајката, Шоферот и совозачот (дете од 10 години) приклештени од ударот не можат да мрднат (воланот беше буквално кај вратот на шоферот)

Поентата на постот е следнава :
САКАМ ДА ГИ ПОЗДРАВАМ СИТЕ ОНИЕ 100/150 ВОЗИЛА КОИ ПРОБАВ ДА ГИ ЗАПРАМ ДА МИ ПОМОГНАТ, А МЕ ПРЕЛЕТАА СО 140/150 …. НИКОЈ, БУЛВАЛНО НИКОЈ НЕ ЗАПРА 10 МИНУТИ …..

Први на помош група „волци” или „тигри” во полициско возило кое запра од другата насока од автопатот … секоја чест момци

СЕ НАДЕВАМ НА БРЗО ЗАКРЕПНУВАЊЕ НА ПОВРЕДЕНИТЕ…

Soobrakjajka-Sleper

Коментирај