Ни доаѓа ли вистинска есен- временска прогноза за септември

0
504

Од месец август ни остануваат уште само неколку дена. Оваа лето речиси и да не почувствувавме вистински летни температури.

Кога се споменува месец септември, веднаш тоа асоцира на есен и на есенски температури. Децата од први септември се враќаат во училишните клупи, а веднаш потоа настапува и една промена во времето.

Според  AccuWeather, oваа недела од август не очекува сончево време. Последната недела веќе се најавуваат нешто пониски температури, проследени со дожд.

Од први септември се најавуваат веќе есенски температури. Дневната не се очекува да достигне повеќе од 27 степени. Од средината на септември веќе се најавува дожд и пониски температури.

Последната недела од септември температурата ќе се спушти под 20 степени.

Коментирај