„Независниот“ Рамчиловиќ доби 90 илјади денари да пишува за Долно Коњари

0
361

И пратеникот Зеќир Рамчиловиќ доби средства од Министерството за култура, беше објавено во нивниот годишен кокурс.

Рамчиловиќ со 90 илјади денари ќе го печати и промовира неговото литературно дело „Долно Коњари низ слика и време“.

Рамчиловиќ од неодамна е потпретседател на Собранието, а делува како независен пратеник откако ги напушти и осумтемина зависни.

Годишниот конкурс на Министерството за култура, како и лани, откри скандалозни доделувања на средства.

ФОТО: Министерството за култура и официјално ќе го финансира ансамблот „Илирида“ и тоа со два проекти

Коментирај