Невидено невреме во Словенија и Хрватска: Тениски топчиња паѓаат врз колите

0
929

Силно невреме ја зафати вчера Словенија и источна Хрватска.

град-520x312

Словенечкиот метеоролошки завод го подигнал нивото на највисоко црвено, пренесува Хина.

Локалните словенечки медиуми пренесуваа дека најлошо било на границата со Хрватска

Невремето уништило автомобили и кровови, а голема штета е направена и на земјоделските површини.

Според словенечките медиуми станува збор за атипична бура која се јавува само неколку пати годишно.

Коментирај