Неверојатни факти за човековата психа кои не сте ги знаеле досега

0
709

Секогаш сме среќни кога ќе научиме нешто ново за луѓето и средината која што не опкружува. Човековата личност крие многу тајни кои и до ден денешен не се откриени.

1. Пријателствата кои започнале помеѓу 16 и 28 годишна возраст се отпорни на времето.

2. Жените преферираат мажи со порапави гласови, бидејќи изгледаат поуверени и
помалку агресивни.

3. Луѓето кои ги даваат најдобрите совети обично се оние кои што имаат најмногу
проблеми.

4. Колку поумен е човек, толку побрзо мисли и толку му е полош неговиот ракопис.

5. Емоциите не влијаат директно на начинот на кој комуницираме. Токму спротивното.
Начинот на кој комуницираме игра улога врз нашето целокупно расположение.

6. Начинот на кој човек се однесува со персоналот во ресторан открива
многу за неговата личност.

7. Луѓето кои имаат посилно чувство за вина се способни подобро да ги разберат
човечките чувства и мисли.

8. Мажите не се позабавни од жените. Едноставно се шегуваат без да се интересираат дали останатите го разбираат нивниот хумор.

9. Жените имаат два пати повеќе рецептори за болка од мажите. Но за сметка на тоа
се многу поиздржливи на болка.

10. Слушањето на музика со висок тон нè тера да се чувствуваме поспокојни, по
опуштени и порадосни.

11. Правењето на работите кои нè плашат ќе нè направат посреќни.

12. Жената може да чува тајна во просек 47 часа и 15 минути.

13. Жените кои имаат повеќе пријатели од машки пол скоро секогаш се во добро расположение.

14. Луѓето изгледаат поатрактивни кога зборуваат за работите од кои се најсилно
засегнати.

Коментирај