Неверојатен танц на птици во јато (ФОТОГРАФИИ, ВИДЕО)

0
555

Кога птиците летаат во јато, нивното однесување станува многу посебно. Тие почнуваат да се движат неверојатно синхронизирано и хаосот на летањето одеднаш се претвора во прекрасна фигура. Научниците продолжуваат да бараат објаснување за овој феномен. Се претпоставува дека тој се должи на нешто како „биолошко радио“ – а тоа се нервните структури, кои им овозможуваат на птиците меѓусебно да постигнуваат совршен склад при летањето.
Погледнете неколку од најимпресивните фотографии на јата во кои птиците „танцуваат“:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Коментирај