Наум Петрески за власта: Вакви телиња не сум видел нигде во светот, во друга држава досега ќе беа направени мелено месо!

0
1320

Македонската фолк ѕвезда, Наум Петрески се налути на Владата на СДСМ поради отстранувањето на оградата пред Влада за што упати жестоки критики кон актуелната власт. Петревски за владата вели дека никаде во светот не видел вакви телиња, иако се знае дека тој го прошетал целиот свет. Според него во која било друга држава тие би биле „направени мело месо”.

„Вакви телиња не сум видел никаде по светот, ама и ваков неодлучен народ. Во било која држава до сега ќе беа направени мелено место за прихрана во зоолошка градина“, стои во коментарот на Петрески напишан на Фејсбук.

Тој забележува дека на македонскиот народ му недостасува слога.

Пејачот во продолжение прокоментира за скандалот со вадењето на кованата ограда пред Владата на Република Македонија: „Дајте ми ја на мене. Ми треба кована ограда“.

Naum-Petreski-FB-za-ogradata


Наум Петрески: Македонци, разбудете се, нè одродија, нè разделија!

Коментирај