Наташа Котлар: Делчев е македонска историска личност и не може да се пазарите за него!

0
1063

Историчарката Наташа Котлар реагира на дебатата за Гоце Делчев наметната од бугарска страна, од која има и повици за вето за Македонија за членство во Европска унија ако не се согласи дека „апостолот на македонската револуционерна борба“ е Бугарин.

Гoце Делчев е мaкедoнскa истoрискa личнoст и не мoже дa се пaзaрите зa негo! Бoрaнијa, кoмпири, зелкa имa мнoгу нa пaзaрoт, зa oвие зеленчуци пaзaрете се кoлку штo сaкaте…!, напиша вишата научна соработничка во Институт за национална историја.

Извор:Република.мк

Коментирај