Нашата чудесна Македонија: Собирач на ѓубре има поголема плата од доктор (ФОТО)

0
376

Деновиве проструи информација дека стотици доктори само оваа година ја имаат напуштено Македонија, а последниве неколку години нивниот број достигнува неколку илјади лица. Доколку се уште не ни е јасно зошто потрагата за пристојна плата нашиот медицински кадар ја бара во странство тогаш објавените огласи ни го објаснуваат тоа.

Имено на огласите за работа се вработува собирач на ѓубре за плата од 15 илјади денари, додека докторите се вработуваат за минималец односно за 12 илјади и 550 денари.

IMG-4a48a08c8d60ce4f9048fbd9f7e04797-V-700x602

Коментирај