Најубав храм на човештвото е срцето на една жена- цитати

0
894
  1. Жената ти вели: „Оди по ѓаволите!“ Ти одиш, а таа веќе те чека таму  – Данте Алигиери
  2. Господ ги измислил пијаниците за грдите жени да не останат сами – Чарлс Буковски
  3. Секоја жена е беспомошна додека не й се исуши лакот на ноктите- Берт Рејнолдс
  4. О слабост, името ти е жена!- Шекспир
  5. Саканата жена никогаш не може да остари – Горки
  6. Кој може да управува со една жена, тој може да управува и со еден народ – Балзак
  7. Кога не би постоеле жените дијамантот би бил обично камче – Виктор Иго
  8. Убавата жена им се допаѓа на очите, а добрата на срцето. Првата е скапоценост, втората е ризница – Наполеон I
  9. Кога нé љубат, жените ни простуваат сé, дури и нашите злосторства. А кога не нé љубат, не ни простуваат ништо. Дури ни нашите доблести – Балзак
  10. Жената може да му стане пријател на мажот само по овој редослед: прво познаничка, потоа љубовница, најпосле пријател – Чехов

Коментирај