Најголемите предности на жената

0
476

Жените се понежниот и неопходен дел од светот. Тие работат подеднакво со мажите и прават многу напор за постигнување на своите цели. Борбата и силата се нивните вродени квалитети. Понекогаш жените се способни за многу повеќе од мажите.

Ние ќе ви кажеме за некои од најголемите придобивки на жените, за што навистина можат да бидат горди и да ја покажат својата супериорност.

Жените можат да направат неколку работи во исто време
Дамите многу добро можат да работат во исто време неколку работи за разлика од мажите кои најчесто се фокусираат само на една задача.

Жените можат да си дозволат да имаат каприци и да имаат повисоки барања
На дамите скоро секогаш им е дозволено да го менуваат своето расположение и да си имаат нови барања… Однесувањето нема да го коментираме. Мажите не можат баш да уживаат во таква предност.

Жените можат да си дозволат да задоцнат
На состаноците не звучи добро ако мажот задоцни, но на дамите се чини дека тоа секогаш им е простено. Ова е разликата помеѓу половите која често се гледа.

Тие лесно можат да се извлечат ако се појави проблем со редарот на паркинг местата
Ако им е тешко да го паркираат автомобилот или да направат незначителни прекршоци, некои женски трикови успешно ја решаваат ситуацијата 🙂 . Ова е многу потешко за мажите.

Лесно им се простуваат проблемите со компјутерот и печатачот
Машките колеги се среќни кога им помагаат на дамите да се справат со техничките проблеми. Се чини дека за жените е оправдано и не мора да ги знаат сите опции и програми бидејќи доколку побараат, ќе добијат помош. Мажите мора сами да се справат со ваквите проблеми и да не покажуваат слабост или незнаење во таква ситуација.

Коментирај