Најчевска: Сите кажуваат дека судството е корумпирано и дека нема никакви реформи во судството и за тоа директно е крива извршната власт

0
286

Во вечерашната емисија на ТВ 24 „Отворено “ гостуваше професорката Мирјана Најчевска која кажа дека сите релевантни фактори укажуваат на тоа дека Македонија има проблеми во судството и дека нема никакви реформи.

– Сите од страна ни кажуваат дека судството ни е корумпирано, сите ни кажуваат дека имаме проблеми со зависност на судството, сите ни кажуваат дека не сме ни започнале реформата на судството. Значи за сето тоа е крива извршната власт, значи директно – истакна Најчевска.

Извор:Лидер.мк

Коментирај