Може ли јахта да биде уметничко дело?

0
341

Јавноста е шокирана – Мерцедес ја претстави својата прва јахта, Arrows 460, која е една од најубавите јахти на денешницата.

Откако со преработката на хеликоптерот на Airbus го освоија воздухот, поминаа на морето, а во тоа им помогна британскиот бродоградител Silver Arrows Marine. Јахтата е долга 14,14 метри, во кабината преовладува минимализам, ама само кога е стилот во прашање. Опремата и материјалот се првокласни, а освен големата бања има и посебна гардероба. Дневната соба е раскошна и климатизирана, со големи прозорци кои овозможуваат целосен поглед на морската шир.

mercedes-arrow460-granturismo-yacht_8

Почетната цена на овој модел изнесува 1.5 милиони евра.

Коментирај