Моќно: „Ој, Јано, Јано“ во изведба на најстариот американски народен ансамбл (ВИДЕО)

0
533

„The Tamburitzans“ е најстар американски народен ансамбл, кој изведува песни и танц на меѓународни култури.

На репертоарот на The Tamburitzans се најде и прекрасната македонска народна песна „Ој, Јано Јано“. Изведбата на младите девојки во одморалиштето Sunset Vistas ги воодушеви присутните, а особено Македонците низ светот.

Слушнете како тоа звучи.

Извор:kurir.mk

 

Коментирај