Македонски клуб бара играчи на Фејсбук! (ФОТО)

0
205

Интересна објава имаше македонскиот новоформиран кошаркарски клуб Албес – бара кошаркари на Фејсбук!

Албес е клуб кој неодамна на сличен начин ја информираше јавноста за своето основање, а сега сака да пронајде играчи со кои ќе се бори за влез помеѓу најдобрите екипи во нашава земја. Клубот обидот да се засили го направи на навистина интересен и необичен начин, преку Фејсбук.

„Кошаркарскиот клуб АЛБЕС, кој како новоформиран клуб успеал да ги надминува финансиските проблеми со кои се соочуваше, сега и официјално ја достави својата апликација да биде дел од Втората македонска кошаркарска лига.
Имињата на оние што го презедоа спонзорството на клубот ќе бидат објавени во наредните денови, откако ќе се вратат од годишниот одмор, каде е планирано да се одржи прес-конференција за медиумите. Во врска со аспирациите на Клубот, К.К АЛБЕС најавуваат дека се по потрага на квалитетни кошаркари, со кои атакуват да бидат дел од најдобрите четири екипи во Втората Лига. Сите заинтересирани кошаркари можат да контактират на е-пошта на клубот [email protected] “, стои во соопштението објавено на нивната Фејсбук страна.

Screenshot_1-14

Извор: sportski.mk

Коментирај