Мицковски: Каде е милијардата?

0
333

По денешната информација дека Владата влегува во кредит од половина милијарда евра (без камати) за изградба на новиот Клинички центар, новинарот Ивор Мицковски со едноставно прашање:

500 милиони кредит за Клинички.
Ми се враќа дилемата на (министерот Џевдет) Хајредини.
Ако СДСМ збореше дека од буџетот се крадеа 500 мил. годишно, а буџетот го зголемија за уште 500 мил. тогаш кај се сега милијарда годишно, кај одат?!
Ако беа искрени доволно ќе беше да не ги крадат првите 500.

Извор:Република.мк

Коментирај