Мицкоски се сретна со британската премиерка Тереза Меј: На средбата станало збор за актуелната политичка и економска состојба

0
392

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска оствари средба со британската премиерка Тереза Меј.

На средбата станало збор за актуелната политичка и општествена ситуација во државава, можностите за соработка и стратешките приоритети на државата.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски истакна дека државата е со влошена економска состојба, а граѓаните живеат се потешко.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски истакна дека Владата демонстрира недостаток на демократски капацитет, но и нетранспарентност во однос на најчувствителното прашање, спорот со името.

Мицкоски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ е за отворени и поинтензивни односи со Велика Британија базирани на пријателство и меѓусебно разбирање.

Извор : kurir.mk

Коментирај