Мисајловски: ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати ултиматум, ќе направиме влада со оној што ќе ја прифати нашата програма

0
148

Во минатото видовме дека СДСМ едно говореше а друго направи и прифати. Го нарекуваа ДУИ нужно зло па направија коалиција со нив, потсети Владо Мисајловски од ВМРО-ДПМНЕ на дебатата со другите кандидати за барањето на ДУИ за премиер Албанец.

Нека одберат граѓаните кој ќе биде премиер.Легитимно е нивното барање за Албанец премиер.ВМРО-ДПМНЕ убедливо ќе победи и Мицкоски ќе биде идиниот премиер. Кандидатот на ДУИ за премиер треба да се обраќа кон сите.Ние нема да прифатиме ниту ултиматум ниту закани. Ќе направиме влада со оној што ќе ја прифати нашата програма.

Коментирај