Милошоски: Патлижан дипломатија = пинџур резултати!

0
718

Luxembourg, EU meeting:

Франција, Холандија и Данска не дадоја согласија да има одлука за почеток на преговори на Македонија оваа година. Сметаат дека земјава ги нема исполнето основните предуслови од извештајот на Прибе и планот 3-6-9, особено во однос на владеењето на правото, судството, администрацијата и корупцијата. Ова е голем дипломатски дебакл на Заев & Димитров.
Заклучокот кој е постигнат е условен и необрврзувачки, и истиот гласи: “EU negotiations with FYROM/North Macedonia & Albania can start in 2019, depending on progress made by the countries”.
П. С.
Патлижан дипломатија = пинџур резултати! – напиша пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ на неговиот профил на социјалните мрежи.

Screenshot_20180626-191845

Коментирај