Милошоски: Осум години од победата против Грција во Хаг, но после се најде еден предавник, па го продаде достоинството на Македонија и наследството на македонскиот народ!

0
871

Денеска, 5ти Декември, е осма годишнина од правната и историска победа на Македонија во случајот со Грција, пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг. Едногласно сите судии, и тој од Словачка, од Британија, Франција, Мароко, Бразил, Словачка, судијата од Германија итн.., само еден судија беше против, грчкиот!

.., и после се најде еден предавник, желен за грст сребреници и функција, па го продаде достоинството на Македонија и наследството на македонскиот народ!

Фејсбук објава на пратеникот и поранешен министер за надворешни работи на Македонија, Антонио Милошоски

IMG_20191205_090800_304

Меѓународниот суд на правдата тогаш утврди дека Грција ја прекршила Времената спогодба, со ветото за членство на Македонија во НАТО на Самитот во Букурешт во 2008 година.

Хеленската Република, со противењето на прием на поранешната југословенска Република Македонија во НАТО, ги прекршила обврските согласно членот 11 став 1 од Времената спогодба.

Коментирај