Милошоски: Директорот на Бирото за јавни набавки е незаконски – Нема правен/економски факултет, има само членска на СДСМ

0
2012

Пратеникот и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски ја обвини владата предводена од СДСМ дека на незаконски го поставила Ѓорѓи Георгиевски за директор на Бирото за јавни набавки бидејќи истиот нема правен/економски факултет што е пропишано со член 13 од Законот за јавни набавки.

Неговата Фејсбук објава ја пренесуваме интегрално:

НЕЗАКОНСКИ Директор
• Погодете зошто од сите досегашни, само новиот директор на Бирото за јавни набавки не напишал кој точно факултет го завршил?
Дипломирал “реформска” Археологија
(а член 13 од Законот за јавни набавки за тоа Биро изрично правен или економски факултет!)
#СоЧленскаНаСДС

  1. Нема кажано точно на кој факултет дипломирал?!
  2. Нема правен/економски = незаконски директор!!!

Коментирај