Мицкоски: За референдумот ги дадовме парите да се реновира школото во Тетово, шајка таму власта не закова (ВИДЕО)

0
346

Минатата година ние за референдумот се откажавме од кампања за да се реновира гимназијата Кирил Пејчиновиќ, таму ништо уште не е направено, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Хрустијан Мицкоски кој учествуваше на дебатата на телевизија 21 од која дел беа и неколку аналитичари и новинари кои поставуваа прашања.

Ние рековме дека ги донираме средствата за гимназијата Кирил Пејчиновиќ. Сте биле таму, праша Мицкоски на што додаде дека тој неодамна го посетил Тетово.


– Јас сега бев таму. И сакам да поставам прашање на градоначалничката ваква се гради соживот. Не можеме да ги лажеме луѓето, државата ни се празни, граѓаните треба да ни веруваат, рече Мицкоски.

Коментирај