Мерко: Како Струга нема друга, ама ни пари нема за чистење на Црн Дрим

0
211

Струга, градот кој се наоѓа на брегот на Охридското езеро, освен граѓаните од земјава, се повеќе ја посетуваат и странски туристи. Струга има убави плажи а тие се главната причина за привлекување на посетителите. Туристи од Белгија велат дека Струга е убава на редок начин.

Но, хигиената не е на задоволително ниво во градот. Во Црн Дрим може да се забележи нечистотија, а околу реката клупите се оштетени. Градоначалникот на општина Струга, Рамиз Мерко за ТВ21 вели дека за чистење на Црн Дрим побарале финансиска помош од Владата.

Коментирај