Маска за тенка и слаба коса: Чини само 20 денари

0
156

Циметот и медот се општо познати по своите лековити дсвојства, па баш поради таа причина тие се доста рспостранети во природната медициа и често се користат.

Оваа маска е посебно погодна за слаба и текна коса и коса без сјај.

Состојки:

2 лажички цимет

1 лажичка мед

една лажичка маслиново масло

Згрејте го маслиновото масло и додадете го циметот и медот. Состојките добро соединете ги и нанесете на косата со четка, а главата замотајте ја со пластична проѕирна фолија. Оставете да делува 15 минути, а доколку сте во можност може и подолгио, па исплакнете и нанесете маска за коса.

З анајдобри резултати коритете ја маската еднаш неделно, но имајте на ум дека на чуствителна кожа циметот може да предизвика благо пецкање и благо да ја светкли косата.

Коментирај