Манчевски: Лицата за коишто сметаме дека нема да се придржуваат мерките на самоизолација веќе се под полициска присмотра

0
297

Лицата за коишто сметаме дека нема да се придржуваат мерките на самоизолација веќе се под полициска присмотра , за да бидеме сигурни дека ќе се придржуваат кон мерките, изјави Дамјан Манчевски, и технички министер во Владата, во вечерашната дебата на ТВ 24.

Тој оцени дека главна мерка е информираноста на граѓаните, транспарентноста на процесот и одговорноста што како граѓани мораме да ја имаме.

Во понатамошниот период ќе следиме и сите оние луѓе кои сметаме дека се ризични и кои не се придржуваат кон овие мерки, МВР ќе преземе соодветни активности за да се придржуваат. Треба да се имаат предвид и одредбите од Кривичниот законик, кои се прилично строги. Станува збор за кривично дело – доведување во опасност на здравјето на граѓаните, коишто предвидуваат и затворски казни“, нагласи Манчевски.

Коментирај