Македонците од Австралија ги пречекаа Грците со “Бисер балкански”: Македонската екипа “Алтона Вардар” ја порази грчката “Оаклеј” (ВИДЕО)

0
265

Македонците од дијаспората не заборавија од каде доаѓаат, од каде им коренот па така македонската екипа Алтона Вардар и приреди ,,топол” пречек на грчката екипа Оаклеј во првата австралиска фудбалска лига.

Имено пред почетокот на натпреварот се свиреше Бисер Балкански со гајдан и тапан, а и крајниот резултат одеше во прилог на Македонија. Алтона Вардар го порази својот противни со резултат од 2-1.

Коментирај