Македонска песна на свадба во сред Измир, Турција

0
3601

Штом некој на свадба свири и пее македонски песни, значи дека ни ги почитуваат и земјата и културата и традицијата.

Познато е дека по завршувањето на балканските војни, голем број од Турците кои што живееле во Македонија се иселиле во Измир, па од таму може да е врската со македонската музика.

Коментирај