Македонија 86. во светот според користењето играчки за секс

0
914

Македонија далеку заостанува не само во глобални рамки, туку и споредена со соседството, во однос на користењето играчки за секс, според кое се наоѓа на 86. место во светот, пишува српскиот магазин „Ало“.

На врвот се Шведска и Данска, а од земјите од регионот највисоко котира Бугарија, која се наоѓа на осмата позиција. Романија е 11., Хрватска 14., Србија 42., а Босна и Херцеговина 61.

Европа доминира на оваа листа, а при дното се Африка и Јужна Америка. Играчки за секс речиси и да не се користат во Индија и во Бангладеш, кои во тој поглед се дури и зад Саудиска Арабија.

Извор:expres.mk

Коментирај