Луѓето простуваат сѐ, освен искреност

0
313

Како што мудрите рекле, простувањето ги отвара вратите на внатрешниот мир. Простувајте дури и кога никој тоа не го бара од вас бидејќи…

“Грешењето е човечко, простувањето боженствено.”

“Додека се сака, се простува.”

“Слабите не можат да простуваат. Тоа е одлика на оние силните.”

“Лесно ќе му простиме на детето кое се плаши од мракот. Вистинската трагедија се луѓето кои се плашат од светот.”

“Добрината и простувањето создаваат неблагодарни луѓе.”

“Вистинското смирувањеникогаш не е евтино, бидејќи се базира на простување, кое е скапо. Простувањето пак зависи од каење, кое се базира на препознавање лошо дело и со тоа на разоткривањето на вистината. Човекот не може да го прости она што не го знае.”

“Ако некоја личност ве повреди, со тек на време можеби ќе заборавите. Ако вие повредите некој, секогаш ќе го паметите тоа.”

“Луѓето простуваат сѐ, освен искреност.”

“Можам да простам, но не можам да заборавам. Тоа е само друг начин да кажете дека не можете да простите.”

“Простувајќи, човекот се издигнува над оние кои го навредуваат.”

www.hybread.mk

Коментирај