Ќулавкова: Македонскиот идентитет ни го забетонираа како што некогаш во мостовите заѕидувале жива доилка

0
358

Македонскиот идентитет ни го забетонираа онака како што некогаш во мостовите заѕидувале жива жена – доилка, со ритуалот на свирепото жртвување, со измама, вели академик Катица Ќулавкова.

Македонскиот народ – жртва на туѓи интереси и перфидни стратегии.
Ох, тој „прекрасен нов свет“!

Коментирај