Ќулавкова: Федерализацијата е игра во споредба со штетата што овој Закон ќе и ја нанесе на Македонија

0
524

Законот за јазиците не обезбедува јазични права на Албанците, оти сите јазични права тие ги добија со Законот од 2008. Овој Закон ги укинува македонските јазични права и воведува јазична диктатура на албанскиот во Република Македонија. Федерализацијата е игра во споредба со штетата што овој Закон ќе ја нанесе на македонската држава, нација и демократија.

Фејсбук објава на академик Катица Ќулавкова

Коментирај