Кратко анимирано видео кое покажува како општеството ни ја уништува креативноста

0
256

Уште од детството, општеството ни кажува што да правиме: училиште, работа, воспитување на децата. Се работи за бескрајна низа постапки кои мораме да ги направиме и тука нема место за креативност.

Даниел Мартинез Лара и Рафа Кано Мендез, аниматори од Мадрид, направиле едно кратко видео од 7 минути и преку него покажуваат како нашата креативност секојдневно се уништува.

 Извор: СкопјеИнфо

Коментирај