Крахот на образованието – тоа е крах на нацијата

0
403

И лицата со хендикеп од Македонија направија осврт и потсетија на порака која стои на влезот на универзитет во Јужна Африка стои следново: 

„За уништување на една нација не е потребно употреба на атомски бомби или употреба на ракети со голем дострел. Потребно е само да се смали нивото и квалитетот на образованието, и да се дозволи препишување и измама за време на испитите и тестовите.“

Пациенти умираат од рацете на такви доктори.
Зградите и објектите се рушат од рацете на такви инженери.
Парите исчезнуваат од рацете на такви економисти и сметководители.
Општеството умира од рацете на такви религиозни лица.
Справедливоста умира од рацете на такви судии и адвокати.
Управувањето со државата се губи во рацете на такви законодавци и управители.

„Крахот на образованието – тоа е крах на нацијата“

Фејсбук објава на Бранкица Димитровска – граѓански активист и борец за правата на лицата со посебни потреби.

Коментирај