Концерт на хорот и оркестарот на МОБ на Скопско лето

0
416

На Скопско лето вечер концерт ќе одржи хорот и оркестарот на Македонската опера и балет.

На програмата е Реквием од Моцарт, под диригентство на Иван Еминовиќ, во режија на Дејан Прошев.

Како солисти ќе настапат Нада Талевска Спасовска – сопран, Благој нацоски – тенор, Ирена Кавкалевска – мецо сопран, Владимир Саздовски – бас, хор мајстор Јасмина Ѓорѓеска.

Коментирај