Комитите го запалија воздухот пред Собрание – Едно име имаме (ВИДЕО)

0
1309

Комитите го запалија воздухот пред Собранието откако вечерва пред околу два часа започна масовниот протест на граѓаните против промена на уставното име на Република Македонија.

Пред Собранието се собираат многу револтирани граѓани кои како што велат не сакаат промена на Уставот, името и идентитетот.

Граѓаните инаку револтот кон промената на името во Република Северна Македонија го искажуваат и на социјалните мрежи.

Коментирај