Колумна на Стефан Влахов Мицов: Македонската предавничка мафија

0
1376

Моментално во Македонија на сите нивоа владејат квислинзи: претседателство, собрание, влада, политички партии, црква, судство, безбедност. 27 години се поставуваат на високи државни функции предавници, а сите тие пак се бирани од САД, НАТО и ЕУ.

Затоа сега положбата во Македонија е многу потешка отколку при окупацијата 1941-1944 г. Тогаш бугарскиот фашизам имаше малку време да создава квислинзи и да им дава џандарски функции. А и создадените антифашисти брзо ги чистеа.

По 1991 г. во „независна“ Македонија ние му дадовме на американскиот и западноевропскиот фашизам предоволно време да организира ГЕНЕРАЦИЈА МАКЕДОНСКИ ПРЕДАВНИЦИ кои чекор по чекор ја окупираа целата држава. Тие предавници се од средините на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, затоа што само тие управуваат близу три децении во соработка со албанскиот тероризам. Оттука и сите институции се окупирани од припадници на тие божем македонски партии, подржувачи на американскиот фашизам.

Не е спорно дека САД, НАТО и ЕУ сакаат уништување на Македонија како автентична македонска држава, уништување на македонското име и идентитет, на македонскиот јазик, историја и култура.

Не е спорно дека албанските партии во Македонија ги спроведуваат од една страна одлуките на САД и НАТО за уништување на Македонија, а од друга страна, го спроведуваат концептот на Албанија и Косово за Голема Албанија.

ЗАТОА НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТ ТОЈ КОЈ СЕ ЗАЛАГА ЗА САД, НАТО И ЕУ И ИСТОВРЕМЕНО ПРАВИ КОАЛИЦИИ СО АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ ВО МАКЕДОНИЈА. СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ 27 ГОДИНИ ГО ПРАВАТ И ЕДНОТО И ДРУГОТО. ЕТЕ ЗОШТО СЕ ДВОЈНИ ПРЕДАВНИЦИ.

ОТТУКА И СИТЕ ТИЕ КОИ ПРОПАГИРААТ „СЕМАКЕДОНСКО ПОМИРУВАЊЕ“ СЕ МАРИОНЕТИ НА СПОМНАТИТЕ ДВЕ ПАРТИИ, ЗАТОА ШТО НЕ Е МОЖНО ПОМИРУВАЊЕ СО ПРЕДАВНИЦИ. НИТУ Е МОЖНО ПОМИРУВАЊЕ СО ГРЦИЈА, БУГАРИЈА И АЛБАНИЈА КОИ ПОВЕЌЕ ОД СТО ГОДИНИ ОКУПИРААТ ДЕЛОВИ МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА И ПРИТОА НЕ ПРИЗНАВААТ ЧОВЕЧКИ И ГРАЃАНСКИ ПРАВА НА МАКЕДОНЦИТЕ ТАМУ. ТИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВААТ МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ И ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, А КВИЗЛИНШКИТЕ ВЛАДИ НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ПОТПИШУВААТ ДОГОВОРИ ЗА „ПРИЈАТЕЛСТВО“ СО НИВ. ТАКА, КАКО НА ДЛАНКА СЕ ГЛЕДА КОИ СЕ И ОД КАДЕ ПРОИЗЛЕГУВААТ МАКЕДОНСКИТЕ ПРЕДАВНИЦИ.

Но, во денешната трагедија на македонскиот народ има и нешто позитивно, а тоа е дека ПРЕДАВНИЧКАТА ГЕНЕРАЦИЈА И НЕЈЗИНОТО ПОТОМСТВО СЕ РАЗОТКРИЈА ДО ГОЛА КОЖА. Заради краткото време на претходната окупација во Втората светска војна тоа не се случи и по 1944 г. во Македонија си го зачуваа животот некои предавници, кои по 1991 г. беа прогласени за патриоти. Во иднина тоа не може да биде, затоа што сите се целосно разоткриени. И СПАС ЗА НИКОЈ НЕМА ДА ИМА.

Ние сме сведоци како деновиве завршува агонијата на ВМРО-ДПМНЕ да се прикаже како патриотска партија наспроти директните предавници од СДСМ. Во суштина, наметнатата политичка криза во последните три години се прошири со активното учество на Груевски и врвот на ВМРО-ДПМНЕ.

Прво, за сето ова време ВМРО-ДПМНЕ го лажеше македонскиот народ дека нема да дозволи власт на предавниците од СДСМ, а истовремено соработуваше со нив и со САД да им ја предаде мирно власта (Пржино 1 и 2). Така Груевски и неговата мафија го пушти низ вода македонскиот народ.

Второ, со наместените лидери од „Заедничка Македонија“ раководството на ВМРО-ДПМНЕ повторно го излажа народот со цел да ја исцрпи неговата енергија во безплодни 77-дневни протести. За на крај да го обвини за собитијата од 27 април.

Трето, лидерите на ВМРО-ДПМНЕ на секој можен начин ги спречуваа протестите на македонските граѓани пред судот во одбрана на првите уапсени и осудени патриоти.

Четврто, Груевски и компанија намерно ги изгубија локалните избори за дефинитивно да спласне и локалниот отпор против фашизмот.

Петто, ВМРО-ДПМНЕ веќе ги пушта низ вода како лидерите на „Заедничка Македонија“, така и своите пратеници во Собранието. Наместо да се бори на лице место со сите средства против одземањето на нивниот имунитет, не беше присутна во собраниската сала, а организираше циркузантски протести пред институции во 18.00 часот (кога таму нема никој), меѓутоа така беше и на протестите на „Заедничка Македонија“ со спектакуларно блокирање по 2-3 раскрсници од 15 до 17 часот. Најавените протести се по истиот терк од пред девет месеци и имаат за цел да ги дезориентираат граѓаните.

Уште повеќе, присуството на Груевски, Ѓорчев, Милошоски, Димовски и останатите предавнички фаци ги демотивира дури и членовите на ВМРО-ДПМНЕ. Во суштина тоа е и целта на најавените до крајот на декември протести на кои одат по 200-300 граѓани. Од една страна, Груевски ги води протестите, а од друга, се среќава со Заев, Ахмети, Џафери да се пазари со нив кај претседателот Иванов.

МАКЕДОНСКАТА ПРЕДАВНИЧКА МАФИЈА ИМА ТРИ ГЛАВИ: ЗАЕВ, ГРУЕВСКИ И ИВАНОВ И ТАА СЕ ДОГОВАРА СО ТЕРОРИСТИТЕ ВО СОБРАНИЕТО И ВЛАДАТА. ДОГОВАРА ДА БИДАТ ПУШТЕНИ МИРНИТЕ ГРАЃАНИ ОБВИНЕТИ ЗА ТЕРОРИЗАМ ИСТОВРЕМЕНО СО ВИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ, КОИ УБИЈА 8 МАКЕДОНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ВО ДИВО НАСЕЉЕ.

УБИЈЦИТЕ НА ДЕЦАТА ОД СМИЛКОВСКОТО ЕЗЕРО ВЕЌЕ БЕА ПУШТЕНИ ТОЧНО КОГА БЕА УАПСЕНИ 30 МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ. ЗОШТО СЕ БАРА ПРИТВОР ЗА ВКУПНО 36 МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ? ЗАТОА ШТО ТАА БРОЈКА ОДГОВАРА НА БРОЈОТ ОСУДЕНИ ТЕРОРИСТИ ОД ДИВО НАСЕЉЕ. ТЕРОРИЗМОТ ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ЦЕЛОСЕН, ЗАТОА ШТО ПУШТАЊЕТО НА ТЕРОРИСТИТЕ И АПСЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ ПАТРИОТИ СЕ СЛУЧИ НА 28 НОЕМВРИ КОГА АЛБАНИЈА ЈА СЛАВИ СВОЈАТА НЕЗАВИСНОСТ.

На Балканот и денес има (за жал не и во Македонија) цврсти патриоти и националисти кои жестоко се борат против американскиот фашизам. Терористичкиот Хашки трибунал беше растурен дури само од обвинетите Милошевиќ, Шешељ, Праљак. Судиите фашисти го убија Милошевиќ, а после го оправдаа. Само за 59 секунди Шешељ го закопа трибуналот (politobzor.net/show-71 781), ги исмејуваше за сето време на 12-годишното затвореништво и на крај го ослободија без пресуда. Последната шајка во ковчегот на трибуналот го удри хрватскиот генерал Праљак кој пред очите на сите хашки изроди се отру како Сократ.

Денешните притворени македонски патриоти имаат можност да го растураат не само македонското фашистичко судство и влада, туку и организаторите на окупацијата на Македонија – САД и НАТО. Таа окупација е и практична преку присуството на американски војници во базата на Криволак. Но се сомневам дека ќе ја искористат својата шанса. Како што не ја искористија во Хаг и обвинетите Тарчуловски и Бошковски.

ЗАТОА ШТО, ДОСЕГА НАЈГОЛЕМИОТ ОТПОР ПРОТИВ АМЕРИКАНЦИТЕ Е ИЗРАЗОТ: „ЕБИ СЕ БЕЈЛИ!“ САМО ШТО, НИКОЈ НЕ СЕ Е.Е САМ, АКО ГИ ИСКЛУЧАМ ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ ОД СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ.

Пишува: Стефан Влахов Мицов

Коментирај