Колоидна – сребрена вода за јакнење на организмот

0
1063

Колоидната сребрена вода е добиена со електролиза на чисто 99.99% сребро во чиста дестилирана и де минерализирана вода. Се работи за јони  и колоиди на сребро. Му користи на организмот  во превенција и лечење на инфективни болести, како и за јакнење и подобрување на организмот, повеќе од било кој друг познат препарат.

Делува како катализатор-блокира одредени ензими кои бактериите, вирусите и габичките го користат во својот метаболизам. Во контакт со среброто овие причинители на болести брзо остануваат без кислород и храна и се распаѓаат. Тие се отстрануваат од организмот со имунолошкиот систем, лимфниот систем и органите за излачување. Овај процес е толку брз и ефективен што ниеден микроорганизам  не може да мутира и стекне резистентност на сребрените јони, освен неколку и тоа оние кои му се потребни на организмот да ја разложат храната во основни материи. Честичките од сребро се многу мали и не прават никаква штета врз нашите ќелии, за разлика од другите антибиотици, па затоа е препорачливо за мали деца па и за трудници.

Најновите светски истражувања докажуваат дека среброто е вистинско чудо кое може да уништи повеќе од 650 видови на микроорганизми, за разлика од другите антибиотици кои уништуваат одвај по неколку видови, правејки при тоа голема штета врз човечките ќелии. Потврдени се регенеративните својства на џигерот, коските, меките ткива, кожата, косата па дури и на мозокот( иако досега се сметаше  дека тоа не е можно), потврдено е и јакнење на имунолошкиот систем, а со тоа се зголемува расположението, силата и виталноста.

Како минерал среброто треба да се внесе преку исхраната. Го има во морската КРУПНА, а не ситна СОЛ, како и во растенијата, меѓутоа поради испостеноста на почвата како и употребата на вештачките ѓубрива во растенијата недостасуваат битни метали и минерали како што се јодот, среброто, златото,цинкот, платината, индиумот, германиумот, бакарот и др. Затоа нашиот одбранбен систем е многу намален и резултира со енормно ширење на болести . Сребрената вода било главно средство за лечење во официјалната медицина, меѓутоа со воведувањето на новите методи на Пастер овој лек се повлекува од пазарот на кој се продавал по висока цена. Во 1983 Министерството на здравје на САД го призна како лек и дозволи да се продава без рецепти, со што се потврдува фактот дека не постои никаква штета од него.

 

ШТО Е КОЛОИДНО СРЕБРО ?

     Тоа е дестилирана, де минерализирана вода во која со помош на електролиза се раствора чисто 99.99% сребро и тоа 0.001 микрон во пречник и концентрација од 5 мм. што значи на милион честички вода има 5 честички сребрени јони. На јоните не делува гравитација, па тоа не се таложи на дното. Лесно се раствора во организмот, за разлика од другите антибиотици кои се во форма на кристали и мора да се разложат, па така  уништуваат и дел од цревната флора. Среброто оди директно во крвта пред да стигне во бубрезите, па го нема ова несакано дејство. Во растворот на сребрената вода не можат да опстанат повеќе од неколку минути ни најотпорните микроорганизми па затоа и НАСА го користи за разни нешта во своите космички летала..

БОЛЕСТИ КОИ СЕ ЛЕЧАТ

 

  Звучи изненадувачки списокот на болести кои се лечат, меѓутоа во суштина сребрената вода само ги  уништува микроорганизмите секаде каде ги има .

Таа лечи болести како: акни, алергии, воспаление на слепо црево, инфекции на мочен меур, труење на крвта, чиреви, изгореници, кандида, циститис, првут, дерматитис, дифтерија, дијареја од различно потекло, инфекции на уво, егземи, инфекции, ешерихија коли, бактериски и вирусни инфекции на око, гастритис, гонореа, поленска грозница, херпес, импетиго-гнојна егзема, лошо варење, воспаление на лимфни жлезди, воспаление на обвивката на белите дробови, зголемување и инфекција на простата, псоријаза, кијавица, реума, опаѓање на косата, воспаление на синуси, стомачен грип, инф.на кожата, чир на желудник, брадавици и израстоци, воспаление на грло, кариес, парадентоза, непријатен здив и др.

НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ

  Се користи секојдневно, а може и како превентива. НЕ СЕ ЗЕМА СО МЕТАЛНА ЛАЖИЦА. Се зема 3 до 5 пати на ден по една лажица или голтка на гладно и при тоа се чува 10 се. во устата заради дезинфекција на устата, забите и грлото. Со ова се чисти организмот од секакви микроорганизми и паразити, се регулира метаболизмот и телесната тежина. Со заштита на системот на жлездите со внатрешно лачење се забрзува регенерацијата во однос на оксидацијата од страна на слободните радикали (нагризувачи) со што се забавува стареењето. Кај акутни инфекции се препорачува 3-4 лажици на секои 2 часа. Потребно е тоа да трае  неколку недели по излекувањето. Со ова ќе се уништат и некои други инфекции што не сте ни знаеле дека ги имате.

За кожни и надворешни инфекции и изгореници се применува и надворешно, со спреј. Може да се инхалира спреј кај болести на респираторен систем. Се применува и кај животните на истиот начин.

ДА НАПОМЕНЕМЕ  дека со овој вид на лекување, како и во медицината, се лекуваат последиците, а не причините на болестите. Причините се во нас самите (нервозите, стресот, критичкото размислување, љубомората, зависта,чувството дека не сме доволно сакани, несигурноста,стравот и чувството на отфрленост). Овие чувства ја трошат енергијата на мозокот, –меѓутоа, како најважен орган, тој црпи енергија од другите органи и така настануваат најразлични оштетувања. Други причини се штетните влијанија од надвор, лошата храна, отрови, електромагнетни полиња, подземни води и др.

Познати се многу излекувања со помош на сребрената вода и тоа: разни канцерогени состојби (подолга употреба),тумори како и труење, дијабетес во двата облика, со додатни диети.

Се лекуваат и  алергии, астма, хепатитис ц (без интерферон), а има и случаи на излекување мултиплекс склероза.

 

БЕЗ ОГЛЕД НА БЛАГОТВОРНОТО ДЕЈСТВО НА КОЛОИДНАТА СРЕБРЕНА ВОДА, НЕ СЕ ИСКЛУЧУВА СОВЕТУВАЊЕ СО ЛЕКАР.

извор – ЕДЕН www.eden.com.mk

Коментирај