Колку триаголници гледате на фотографијата: Ако изброите точно, вие сте натпросечно интелигентни (ФОТО)

0
409

На прв поглед делува едноставно дека може да ги пронајдете сите триаголници кои се кријат на оваа фотографија.

Ако успеете да ги пронајдете баш сите, ќе можете да се пофалите дека вашето IQ е над 120.

Добро погледнете ја сликата и обидете се да пронајдете што е можно повеќе.

Одговорот ви го пренесуваме подолу, но не ѕиркајте пред да пробате да изброите сами.

    

Создавачите на оваа загатка велат дека има 24 триаголници, а доколку сте откриле повеќе од 18 можете да се сметате за натпросечни интелигентни.

Одговорот е следен:

Коментирај