Колкава е казната ако не пропуштите пешак на пешачки

0
504

Возачот е должен да обрне внимание на пешаците кои се наоѓаат на коловозот или кои започнале да чекорат по коловозот, а предвидена е глоба во износ од 200 евра во денарска противвредност, пренесе Скопјеинфо.

Кога приоѓа кон обележан пешачки премин, возачот е должен да управува со возилото и да вози со таква брзина што овозможува во случај на потреба да го запре возилото пред пешачкиот премин.

Внимавајте полицијата демне на улиците

Коментирај