Кој лаже М-НАВ, АЦВ или Владата: Инцидент на небото на 8 мај, сепак, имало

0
353

Агенцијата за цивилно воздухопловство потврди дека кај М-НАВ пријавила безбедносен инцидент што се случил на осми мај годинава, објави ТВ 24.

За малку избегнат судир на македонското небо – поради грешка на властите

За овој настан, од страна на турските воздухопловни власти е остварена директна комуникација со АЦВ, затоа што еден од авионите ѝ припаѓа на турска авиокомпанија, додека од другиот оператор досега не е пристигната никаква пријава или известување.

Притоа, АЦВ детално ги информираше турските воздухопловни власти за преземените активности. Направен и конечен извештај за настанот, преземени се мерки и постапката е целосно реализирана, информираат од АЦВ без да посочат кои мерки се преземни и што значи тоа.

М-НАВ демантира дека имало било каква можност за судир на два авиона

Извор:Република.мк

Коментирај